Sola w sosie z pomidora i frytki do tego.


Sola jest specyficzną rybą, najbardziej lubię do niej mieć pieczone warzywa na ostro! Jednak z uwagi, że moje dzieci ostatnimi czasy nie przepadają za ostrym jedzeniem, także doprawić to sobie mogę już na talerzu, jednak nie zmienia to kwestii, że uwielbiam ten obiad!

Wszystko czego potrzebujesz to w sumie mrożonek, przypraw i świeżych pomidorów.
Frytki wraz z mała, słodką marchewką piekę w piekarniku "na oko" aż będą miękkie w środku lub inaczej będzie się je dało łatwo przekroić. Kalafior gotuję na parze i posypuję go bułką tartą z solą.
Rybę podsmażam bez niczego, a na nią podaję sos - pomidor podgotowany z pomidorami suszonymi, bazylią i czosnkiem. Ot cała filozofia pysznego dania.
Jeśli chcemy frytki i marchew na ostro to posypujemy solą, papryką ostrą i wędzoną oraz zalewamy, łyżką oliwy przed pieczeniem.

Komentarze

  1. Nie znoszę kalafiora z bułką, ale resztę z miłą chęcią spróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam ryby, a dzięki temu wpisowi nabrałam na nią apetytu. Chyba już wiem, co zrobię na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda mega... Zwłaszcza frytki, tylko czemu tak mało? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda super, muszę koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję za pyszny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Jeśli widziałeś post daj mi znać.
Jeśli spodobał Ci się wpis podaj go dalej!
Za każdy komentarz i udostępnienie bardzo dziękuję <3.