Warzywa na patelnie w innej wersji.



Jako, że coś mnie rozkłada wzięłam się za nadrobienie kilku przepisów, które już dawno powinny pojawić się na blogu.

Z racji faktu, iż w ostatnim czasie pracowałam nad mega ważnym dla mnie projektem - kończyłam przewodnik - zaniedbałam troszeczkę bloga, jak i inne swoje plany.


Dziś mam dla Ciebie obiad, który mi zasmakował i na który od czasu do czasu na pewno się skuszę.
 Jest to smażona bez tłuszczu kiełbasa swojska, buraczki i warzywa na patelnie wymieszane z ryżem.  Warzywa, których użyłam można kupić w biedronce (warzywa po włosku).

W tym posiłku jest wiele różnych warzyw, a co za tym idzie - dużo witamin. Dodatkowo białko zwierzęce z prawdziwej świnki chodowanej na wsi.. Pycha!

Ps. w biedronce są buraczki bez jakichkolwiek złych składników w słoiku  (wersja dla leniwych 😅), polecić nawet je mogę - są smaczne.


A więc potrzebne są:
-kiełbasa
-buraki
-warzywa po włosku na patelnie
-ryż

Sposób przygotowania:
*zagotuj ryż
*w międzyczasie uduś warzywa na patelni tak do miękkości
*wymieszaj warzywa z ryżem
*na patelni podsmaż kiełbasę (ja smażyłam bez tłuszczu)
*podaj na talerz dokładając buraczki zrobione samemu lub leniwie jak ja - wyciągając tylko ze słoika

Smacznego!

Komentarze